“Trajektno pristanište nova rampa unutar lučkog područja Lučke uprave Senj u uvali Stinica”

 POLAGANJE UTVRDICA

 

 

Nakon što su na lokaciji gradilišta nove rampe tijekom rujna i listopada postavljeni piloti, pristupljeno je sljedećoj važnoj fazi radova, a to je polaganje utvrdica na morsko dno. U tijeku je druga velika etapa realizacije projekta “Trajektno pristanište nova rampa unutar lučkog područja Lučke uprave Senj u uvali Stinica”. Tim tragom je  proteklih 10-ak dana položeno, uz pomoć plovne dizalice,  elemente koji složeni tvore utvrdice za pristan brodova. Konkretno, riječ je o dvije utvrdice od kojih je jedna dublja (U1), a druga je plića (U2). Da bi se formirale utvrdice, položeno je ukupno 68 elemenata, ukupne težine preko 2 tisuće tona, a za izradu betonskih elemenata ukupno je utrošeno 880 kubika betona. Za stabilnost, prije polaganja betonskih elemenata, ronioci su poravnali posteljice s tucanikom granulacije 32-64mm.

 

Izvođač građevinskih radova na Trajektnom pristaništu nove rampe unutar lučkog područja Lučke uprave Senj u uvali Stinica je tvrtka POMGRAD INŽENJERING D.O.O. Split.

 

Ukupna vrijednost projekta iznosi 18.917.865,94 kn, a ukupni prihvatljivi troškovi iznose 16.080.186,04 kn. Ukupno trajanje projekta iznosi 30 mjeseci. Nositelj projekta je Lučka uprava Senj. Projekt je sufinancirala Europska unija iz Kohezijskog fonda.

Sadržaj publikacije isključiva je odgovornost Lučke uprave Senj.

 

IZJAVA O PRISTUPAČNOSTI

© 2022 Lučka Uprava Senj. All Rights Reserved.

Log in with your credentials

Forgot your details?