Prva faza kreće od zastave na gradskom parkiralištu do zgrade Lučke kapetanije i obuhvaća 70 metara luke, a druga faza ide do »zuba« na predjelu Điga pa će obje faze obuhvatiti 150 metara luke.

SENJ – Ravnatelj Lučke uprave Senj Predrag Dešić s direktorima tvrtke Izgradnja iz Crikvenice Arsenom Bistričićem i Goranom Rubčićem potpisao ugovor o izvođenju radova u luci Senj. Radi se o realizaciji prve i druge faze šeste etape pojačanog održavanja luke, radovi su vrijedni oko 6,212 milijuna kuna, a tvrtka Izgradnja je na javnom natječaju izabrana između četiri ponuđača jer je imala ekonomski najpovoljniju ponudu te među ostalim na izvedene radove ponudila jamstvo u trajanju od 60 mjeseci. Prva faza radova košta 3,116 milijuna kuna, rok izvođenja radova po pojedinoj fazi je 120 kalendarskih dana, a podmorski radovi počinju sljedeći tjedan.

Pojačano održavanje

Ova nova etapa pojačanog održavanja senjske luke obuhvatit će značajan dio lučkog područja. Prva faza kreće od zastave na gradskom parkiralištu do zgrade Lučke kapetanije i obuhvatit će 70-ak metara luke, a druga faza radova ide do »zuba« na predjelu Điga pa će obje faze obuhvatiti oko 150 metara luke. Radovi obuhvaćaju izradu novog temelja-korniža te obalnog zida, kao i zamjenu materijala iza obalnog zida i popločenje novim kamenom. Radi se o potezu u luci u kojem su vrlo loši uvjeti i za vrijeme bure i za zapadnjaka i sjeverozapadnjaka, posebno u jesen i zimi, pa je s Gradom Senjom dogovoreno da bi se određeni radovi mogli odvijati i tijekom turističke sezone uz minimalno ometanje građana i turista, sve kako bi se na vrijeme dovršili.

Ove radove u luci Senj će s 3,5 milijuna kuna financirati Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture, a ostatak Lučka uprava Senj kojoj je obveza platiti i nadzor i koordinatora II.

Dobri timovi i projekti

 

– I ovaj projekt je dokaz što znači imati dobre timove na razini općina i gradova i na razini županije, ali imati i dobre projekte koje onda i ministarstva i Vlada RH prihvaćaju za sufinanciranje. Bitno je istaknuti da i za sljedeće razdoblje imamo projekte vezane za područje Lučke uprave Senj u visini od 64 milijuna kuna, a koji bi se financirali iz EU fondova. To je trajektno pristanište Stinica II u visini od 15 milijuna kuna, uređenje luke Sveti Juraj koje košta oko 10 milijuna, te luke Senj u visini od 22 milijuna kuna i luke Karlobag u visini od 16 milijuna kuna. Županija u okviru svojih financijskih obveza sudjeluje u poboljšanju infrastrukture na pomorskom dobru pa je u protekle dvije godine za te namjene iz županijskog proračuna izdvojeno gotovo 3,5 milijuna kuna. Od tog iznosa za Senj je izdvojen milijun kuna i dio tih sredstava u visini od pola milijuna kuna nedavno je uložen u uređenje Banje i plaže u Jablancu, a iz županijskog proračuna ćemo i dalje pomagati takve projekte. Čestitam i senjskoj Lučkoj upravi i županijskim službama koje pripremaju dobre projekte, a niz novih projekata je i pred nama.

IZJAVA O PRISTUPAČNOSTI

© 2022 Lučka Uprava Senj. All Rights Reserved.

Log in with your credentials

Forgot your details?